Història mítica de les Terres de l’Ebre

Des de Móra d’Ebre i Gandesa fins a Tortosa i la Ràpita, les Terres de l’Ebre amaguen un conjunt de faules i històries llegendàries que han deixat una petjada inesborrable en el seu paisatge i el seu caràcter com a poble.

Entre la Terra Alta i el Montsià hi ha una de les fonts de meravella més prolífiques del continent. L’Ebre ha fet fructificar savis, llauradors, místics, llaüters, religiosos, sirgadors, guerrers, mercaders, poetes, pescadors que han aparellat amb els seus quefers, però sobretot amb la seva inventiva, les terres que el riu travessa. La imaginació, al capdavall, concreta l’existència. L’Ebre i les seves muntanyes amaguen fenòmens que encisen o esparveren. Mites d’arbres mil·lenaris, criatures abissals, llops humans, espectres de fortaleses; llegendes de dones d’aigua, ogres i sirenes. Marfantos, gambutzins, fardatxos, cucales i bubotes també formen part del paisatge. Com el mantell protector d’antigues verges. Descobrir-los serà un viatge inoblidable.

Història mítica de les Terres de l’Ebre forma part de la col·lecció «Catalunya fantàstica»: llibres de referència que combinen la divulgació històrica i la meravella.

 Il·lustradora: Maria Padilla

 Editorial: Comanegra

 Col·lecció: Catalunya fantàstica

 Última edició: 1a Edició Març 2022

 Pàgines: 228

 ISBN: 978-84-18857-53-9

 Idioma: Català

Botiga