Fricandó – Faristol

Mitjà: Faristol – Nº 55
Escriu: Rosa Mut
Data: juny 2006
Ref.- Frincadó

El títol del llibre és indicatiu de per on aniran els trets i situa la cuina dins la literatura infantil en el context d’apassionament que ara està de moda. Fricandó, el nom del gustós guisat tan català, dóna pas a la història de fons culinari d’un pare que només té al cap passar al seu fill aquest art que l’apassiona. El nen, a qui son pare obsessionat pels fogons no ha posat ni nom, com tots els infants va a la seva i s’entusiasma per moltes altres coses amb la conseqüent desesperació paterna, però ai las!, el deliri del pare acaba fructificant!

El text, amb una base humorística ben portada, s’ofereix formalment ben estructurat i comprensible per a primers lectors: lèxic a l’abast i ric; frases ben construïdes, comes i punts allà on toca… El tema els caurà bé: un pare una mica estrambòtic que, presoner de la seva dèria, no està prou al cas de les trapelleries del fill que se les campa bé al seu aire. Es tracta d’una família peculiar però gens fora de to.

Els dibuixos, de tonalitats càlides que es mouen entre els ocres i els blaus, descriuen un cuiner indiscutible, un pare despistat i un nen més aviat atònit que de mica en mica va adquirint personalitat.

En conjunt, un llibre equilibrat.