L’Escanyamags – Faristol

Mitjà: Faristol Nº 69
Escriu: Mar Domènech
Data: abril 2011
Ref.- L’Escanyamags

La Laia i en Marc, els bessons protagonistes d’algunes de les obres juvenils de Prats, faran un viatge fantàstic per tal d’ajudar en Zuc, un aprenent de mag. Els tres amics cerquen els sentiments i la imaginació dels mags que han estat robats per l’Escanyamags, personatge obscur i despietat.

La imaginació de l’autor és desbordant. Hi crea un món increïble on tot és permès; arbres colossals, meduses voladores, animals que parlen, i molta màgia. Hi ha tocs d’humor i amor, però: l’element més treballat és l’autoestima, la confiança i la fe en un mateix: tots som capaços d’aconseguir allò que desitgem, nomé:s hem de creure-hi.

Prats demostra posseir l’art de la paraula, aportant en les seves descripcions indrets i é:ssers fantàstics. Només es fa difícil d’entendre l’estructura, amb molts capítols breus que trenquen una mica el ritme i en dificulten una lectura continuada. Tot i que tractant-se d’una història tan complexa, cada breu capítol permet retratar separadament cadascuna de les invencions de l’autor.