El flautista d’Hamelín

A qui li agraden les rates? No les ratetes bufones de les pel·lícules, sinó els ratots de claveguera. Potser ni als gats. Mai no han agradat, les rates. Són portadores de malalties, especialment en èpoques en què les condicions higièniques de les ciutats eren deplorables. La gent les associava a la pesta, i tothom les temia.

El flautista d’Hamelín explica la història d’un poble disposat a fer el que sigui per alliberar-se de la plaga de rates que els ha envaït, i de com poden acabar malament les coses quan les condicions dels pactes no són clares.
Joan de Déu Prats ha disfresat una mica la història i n’ha fet una versió teatral, però l’origen de la narració es remunta a un fet, suposadament real, que succeí a l’edat mitjana.

Un monjo dominic en va escriure la primera versió coneguda i, més tard, el poeta romàntic britànic Robert Browling la va convertir en una narració per a infants, il·lustrada per Kate Greenaway. La història va tenir molt èxit a la vegada que s’anava oblidant el nom de l’autor, fins a pensar que la història era en realitat d’origen popular, sense autor conegut.

A partir de 6 anys.

 Il·lustrador: Francesc Rovira

 Col·lecció: Tramoieta

 Última edició: 1a Edició Setembre 2000

 Pàgines: 31

 ISBN: 978-84-246-0982-4

Idioma: català, castellà

Botiga
Notícies, premsa i activitats relacionades amb aquest llibre