Novetat editorial: “Història mítica del Cap de Creus”

Mitjà: Revista Baix Empordà
Data: 25/05/2019
Ref.- Història mítica del Cap de Creus

Empordà.- La parella artística responsable d’El gran llibre de les criatures fantàstiques de Catalunya i d’El gran llibre dels indrets fantàstics de Catalunya, presenten en un nou format la història llegendària del nord de la Costa Brava, editat per Comanegra.

El Cap de Creus és un paratge ple de màgia que encara amaga un niu d’històries i llegendes encantades, de naufragis, almadraves i tresors amagats, entre d’altres. Descobrirem divinitats paganes, nimfes marines, criatures pelàgiques, bruixes, pirates, éssers mitològics i tota mena de figures que encara conserven el seu eco en el territori. Un paisatge tan poderós que ha inspirat imatges simbòliques, les quals han permès entreveure perspectives i existències insòlites. El Cap de Creus ha esdevingut pàtria del surrealisme. Un llibre ple d’històries de llegenda que Joan de Déu explica amb un estil poètic i àgil, i acompanyades de les fantàstiques il·lustracions de Maria Padilla, que aconsegueixen mostrar i fer visible allò que es vol transmetre.

Els autors

Joan de Déu Prats: ha publicat més de cent llibres per a infants i adolescents i ha estat traduït als principals idiomes. Ha guanyat diferents premis com el Serra d’Or, l’Hospital Sant Joan de Déu, el Cavall Fort, el Guillem Cifre de Colonya i ha estat finalista al Barcanova. Des de fa uns anys conrea també la literatura d’adults amb llibres sobre llegendes i històries del nostre país. El seu estil es caracteritza per l’agilitat, la poesia i l’humor.

Maria Padilla Climent: és il·lustradora nascuda a Barcelona l’any 1984. Ha cursat els estudis d’art i, posteriorment, il·lustració a EINA Centre Universitari de Disseny i Art de Barcelona. La seva trajectòria va començar en el món de l’art, amb exposicions a Barcelona i Berlín, per després anar-se decantant cap a la il·lustració. Actualment treballa compaginant projectes editorials i contes, tan infantils com per a adults.