Quasi de bibliòfil

Llibres relacionats:
Aïda
Lohengrin
La Flauta Màgica
El barber de Sevilla

(…) A l’hora d’editar llibres destinats als més menuts, cal mirar-s’hi en aspectes visuals que inclouen el pes del volum, els colors, el tipus de lletra i moltes coses que se’ns escapen. Tanmateix, hi ha uns treballs que val la pena sementar per la qualitat de les seves edicions.

D’una banda, els llibres que Edicions Hipòtesis publica d’ençà de fa dos anys i que ja inclouen quatre volus dedicats a òperes com “La flauta màgica” (evidentment), “El barber de Sevilla, Aïda i Lohengrin. Els textos de Joan de Déu Prats i les il·lustracions d’artistes diversos com Joma, Francesc Infante, Miguel Gallardo o Jordi Bulbena ajuden de fer d’aquests llibres veritables tresors de bibliòfil, per l’acurat treball en les edicions que dirigeix M. Dolors Magallón. Els volums inclouen també sengles discs compactes que, tot i contenir fragments de les òperes, no sempre són les les versions més aptes per a ser escoltades per la mainada. Problemes de drets obliguen l’editorial a haver d’escollir uns enregistraments que, malgrat la qualitat artística (el cas de la versió dirigida per Thomas Beecham per a “La flauta màgica”, per exemple), no sempre tenen una qualitat de so òptima. Mal menor, tanmateix, per a un treballs impecables i molt recomanables.

Edicions Hipòtesis, a més, no negligeix títols que aparentment podrien resultar feixucs per als joves lectors. Aquest seria el cas de la wagneriana “Lohengrin”, que, amb la narració de Joan de Déu Pras i amb les esplèndides il·lustracions de Francesc Infante, qüestiona la idea segons la qual Wagner no és apte per a menors.